Mange mennesker kan næsten gå i panik, når de kommer hjem fra møbelhandleren med et møbel pakket i papkartoner, og med den opgave, at de selv skal samle det. Ikke mindst går der mange historier om parforhold, der næsten knækker under den såkaldte IKEA-test: Kan man finde ud af at samle nogle møbler, man har købt i IKEA, eller går det hele i skuddermudder, når man skal arbejde sig igennem tegningen med de uoverskuelige samleanvisninger?

Det er nu i virkeligheden ikke så slemt, og det afgørende er, at man kan tage den med ro og tage sig tid til rent faktisk at gå samlevejledningen igennem, inden man bare begynder at skrue tingene sammen. Så lykkes alt som i en gasovn, som man siger.

Læg tingene i rækkefølge

Laeg tingene i raekkefolge - Bevar roen når du samler!,

Det bedste man kan gøre, når man skal samle for eksempel et køkkenskab eller en seng er at lægge tingene i den rækkefølge, som samlevejledningen fortæller, at man skal bruge dem i. Det er ligesom, hvis du skal bage brunkager til jul: Der skal bruges mange slags krydderier, og du undgår at kludre i det, hvis du på forhånd vejer af og stiller frem, så du kan tilføje dem i den rette rækkefølge og være sikker på, at du ikke glemmer noget. Sådan er det også med et møbel, du selv skal samle.

Er møblet stort, kan det være en fordel at samle det udendørs, hvis vejret er til det. Det kan du finde ud af – for eksempel hvis du vil tjekke vejret i København, inden du går i gang for at vide, om det kan være en idé at samle reolen ude på plænen eller nede i gården.